Förena nytta med nöje

foretagspresenter.org featured 0005 Layer 2 - Förena nytta med nöje

När man använder sig av företagspresenter så är det viktigt att dessa är välriktade och verkligen kommer mottagaren till nytta på olika sätt. Företagen har mycket att tjäna på att tänka till här och genom att förstå kundens behov; vilken nytta skulle det exempelvis ha att skicka karameller till ett gym eller en tandläkarmottagning? I det fallet skulle företagspresenten definitivt göra mer skada än nytta. Tänk därför på att rikta presenterna till rätt mottagare och samtidigt förena nytta med nöje.

I exemplet med gymmet ovan skulle det istället passa mycket bättre med sportflaskor och liknande; snygga vattenflaskor kompletta med företagets logga kan i detta fall inte gå fel och exponeringen blir här oerhört lyckad. En sportflaska kommer alltid till användning för gymmets personal och besökare och skapar direkt en bra känsla för verksamheten som förstärks kontinuerligt genom användandet av produkten. Smart marknadsföring när den är som bäst!

62 - Förena nytta med nöje

Att välja rätt företagspresenter är egentligen inte särskilt svårt, bara man tänker till lite och analyserar både nytta och produktplacering. Det fina med den här typen av presenter är att man kan använda precis det tryck och budskap man önskar. Större produkter exponerar förstås budskapet extra mycket tack vare ökad synlighet, men även de mindre produkterna fungerar effektivt så länge ytan på produkten utnyttjas optimalt. Kombinationen av kulör och text påverkar också mycket, tänk här på att skapa en fungerande kontrast mellan bakgrundsfärg och textfärg för att undvika klen exponering.

61 - Förena nytta med nöje

En företagspresent som maximerar nyttan för mottagaren kommer alltid ha en större chans att användas regelbundet och i och med användandet av rätt mottagare och på rätt plats skapas en effektiv marknadsföringskanal som blir mycket kostnadseffektiv. En present ska alltid vara rolig att få, så överraska dina kunder med användbara presenter som skapar både nytta och glädje – detta tjänar både du och kunden på.