Företagspresenter som följer årstiderna

foretagspresenter.org featured 0003 Layer 4 - Företagspresenter som följer årstiderna

Något som är mycket viktigt när man väljer företagspresenter är att tänka på vilka produkter som passar att ge bort beroende på årstid. Det är förstås inte alla produkter som är årstidsrelaterade (köksprodukter fungerar som regel året runt), men genom att lyckas välja en present med perfekt timing kan den önskade effekten bli ännu bättre. Av den anledningen är det vettigt att tänka till lite extra vilken eller vilka företagspresenter som det kan vara värt att satsa på vid ett givet tillfälle. Precis som när du som företagare utvecklar dina strategier för marknadsföringen, är detta högst relevant i sammanhanget. Nedan presenterar vi produkter som är extra lyckade att ge bort vid olika tider på året.

Jul

Alla gillar julklappar, både gammal som ung. Att dessutom ta emot en present som känns genuint rolig att få är förstås mycket lyckat. Till jul fungerar det exempelvis utmärkt att ge bort någon form av gåvokort, kanske till en delikatessbutik eller något annat uppskattat.

21 - Företagspresenter som följer årstiderna

Vinter

En gåva på vintern som speglar årstiden är exempelvis en isskrapa, en skön mössa med tryck eller en mjuk och härlig filt. Här kan det också fungera med en termos, för de som gillar att göra utflykter ut i skog och mark – eller för den delen till skidbacken – vintertid.

22 - Företagspresenter som följer årstiderna

Höst och vår

Det är bara att inse att vi bor i ett land där det ofta regnar på våren och hösten. Använd detta faktum till att ge bort en användbar present; ett paraply, exempelvis. Alternativt en skön tröja (en huvtröja eller liknande) för de kyliga kvällarna då man ändå vill försöka sitta ute.

Sommar

På sommaren försöker de flesta av oss spendera mycket tid utomhus, så en företagspresent vid denna årstid bör reflektera detta. Här är det ett bra läge att ge bort grillbestick och liknande, eller varför inte somriga dukar?