Lekfull exponering av företaget

foretagspresenter.org featured 0002 Layer 5 - Lekfull exponering av företaget

Att ge företagspresenter är roligt, särskilt när man hittat produkter som man vet kommer mottagaren till nytta. Trots att marknadsföringsarbetet i samband med detta naturligtvis är helt seriöst, behöver inte exponeringen vara förutsägbart tråkig och ”prydlig” för den sakens skull. Här kan man absolut tänka lekfullt, för att skapa en lite humoristisk prägel som samtidigt blir lättare att uppmärksamma. Det finns ett flertal olika sätt att åstadkomma detta på. Lek gärna med olika varianter av tryck och placering för att hitta något som du känner fungerar i sammanhanget. På produkter som är lite mindre (som exempelvis på en penna eller ett USB-minne) blir förstås flexibiliteten inte lika stor, men där kan man istället arbeta med starka kulörer och liknande för att förstärka exponeringen.

51 - Lekfull exponering av företaget

Företagspresenter som tröjor, kepsar och tygpåsar möjliggör en mängd olika sätt att placera företagets budskap. Utnyttja gärna denna möjlighet till att skapa en unik presentation av företaget, genom att leka dig fram till en fungerande design som samtidigt lyfter på ögonbrynen. Det är mycket lättare att komma ihåg något som sticker ut, än något som ser ut precis som allt annat på marknaden – detta är ett faktum som gäller alla former av marknadsföring. Ha därför detta i åtanke när du tänker företagspresenter.

Skapa gärna en komisk effekt på produkten när du har chansen; på en mössa kan du exempelvis sätta trycket under själva uppviket så att det sticker upp. Detta gör att det är lättare för åskådaren att upptäcka budskapet, samtidigt som man får många att dra på smilbanden. Här är det enkelt att få utlopp för den egna fantasin. Experimentera med exempelvis en tygpåse där du kan vrida och vända på företagsloggan och övrig text för att skapa en rolig effekt. Detta i kombination med en synlig kulör gör företagspresenten till en effektiv reklampelare av rang!