Matcha företagspresenter med bransch

foretagspresenter.org featured 0001 Layer 6 - Matcha företagspresenter med bransch

Det finns idag en mängd olika företagspresenter av olika kategorier att välja bland. Av den anledningen är det viktigt att välja en present som verkligen matchar den bransch som företaget representerar. Det är därför vettigt att först av allt ta sig en funderare för att komma fram till vilken eller vilka produkter som bäst passar företagets marknadsföringssyfte. Företagspresenten ska allra helst associeras med företagets profil för att exponeringen ska bli så kraftfull och rätt riktad som möjligt. Här nedan ger vi exempel på lyckade matchningar.

31 - Matcha företagspresenter med bransch

  • IT-branschen. Här är det vettigt att använda sig av en teknikrelaterad företagspresent, som exempelvis ett USB-minne eller en powerbank med företagets logga tydligt exponerad.
  • Mat och dryck. En kaffebutik eller en tillverkade av varma drycker använder sig med fördel av en snygg mugg, som varje gång kunden använder den påminner om företaget i fråga. En producent av livsmedel kan använda sig av lämpliga kökstillbehör, kanske en visp med företagets logga eller namn, eller en stekspade.
  • Butiker. Handlar det om en butik med outdoor-profil lämpar det sig definitivt med en termos, där det dessutom finns gott om plats att trycka både en logga och mer text om företaget så skulle önska. En sportbutik använder sig kanske av snygga träningströjor med tryck, medan butiker som säljer teknikdelar antagligen gör som ett IT-företag och använder USB-minnen och liknande. Livsmedelsbutiker ser förhoppningsvis sin chans att exponera sitt miljötänkande genom att tillhandahålla tygpåsar åt sina kunder.
  • Föreningar. Här kan det passa med en mängd olika produkter, förstås beroende på föreningens inriktning. En allmän produkt kan exempelvis vara en kaffemugg (detta fungerar i de allra flesta fall), men det kan också handla om klistermärken och tygpåsar. Användbart för många är också pennor, som (förutsatt att de är av mycket god kvalitet) genom frekvent användning kan exponera föreningen på ett mycket effektivt sätt.