Visa era anställda uppskattning

foretagspresenter.org featured 0000 Layer 7 - Visa era anställda uppskattning

När julen närmar sig är det läge att börja tänka på julklappar till sina nära och kära. På ett företag är det mycket viktigt att tänka på sin personal, som arbetar hårt hela året för att företaget ska gå så bra som möjligt. Här ska man som företagare självklart visa sin uppskattning och vad passar då bättre än att ge bort genomtänkta företagspresenter? Bonusar och liknande i all ära, men en inslagen present slår också högt och visar att man uppmärksammar sina anställda. Det finns förstås en mängd olika företagspresenter att välja bland, så här gäller det att välja med omsorg för att hitta det rätta.

41 - Visa era anställda uppskattning

Ett tips när du väljer present åt dina anställda är att ”inventera” personalen; kan du hitta någon form av gemensam nämnare? Detta är ofta svårt eftersom alla människor är olika, men ibland går det att klura ut något som kan passa alla (eller åtminstone de allra flesta) beroende dels på företagets profil och dels personalens egenskaper. Om inte annat får man spela lite säkert och välja ut produkter som brukar anses vara populära som presenter. Lättare sagt än gjort kanske; vilken typ av presenter skulle detta kunna vara?

Tänk ganska så generellt här; vilken sorts present skulle de allra flesta uppskatta att få? Något ätbart går oftast hem, vilket kan vara en korg med delikatesser, en chokladask eller liknande. Med tanke på alla de allergier som finns idag är detta dock lite av en risk. Bättre då att i så fall ge bort ett presentkort till en delikatessbutik, så att mottagaren själv får välja ut något som passar. Bortsett från ätbara presenter är kökstillbehör något som uppskattas av de flesta. Här kan man med fördel satsa på exempelvis grillbestick, äggklockor, eller grytvantar. Något som också är mycket uppskattat är biocheckar, där mottagaren får avgöra vilken film som ska ses och när.